'Marie Victorin'

(Rosa 'Marie Victorin')
Kanadalainen pensasruusu harvinaisen ja kauniin persikanvärisin kukkanupuin. Persikankeltaiset nuput aukeavat kauniin vaaleanpunaisiks. Kukkii suurin kukin koko kesän. Kukkii sekä uusilla että vanhoilla versoilla. Heikko, mutta miellyttävä tuoksu. Melko terve lajike, joka kannattaa peittää talveksi kauempana pohjoisessa.
Tyyppi
Kanadalainen pensasruusu
Sijainti:
Aurinko
Vyöhyke:
I - IV
Väri:
Vaaleanpunainen
Korkeus:
1,2 - 1,5m
Lajike:
Kanadalainen pensasruusu
Kukinta-aika:
Kesäkuu - syyskuu

Tuoteinformaatio

Leikkaus: Nykyajan pensasruusut kukkivat vaikka ne leikataan keväällä sillä ne kukkivat vuoden versoilla. Leikkaa nuoret ruusut kunnolla jotta saat tarpeeksi vahvat oksat tyvestä alkaen. Harvenna vanhoja pensaita niin että siitä ei tule liian tiheä ja pysyy näin terveenä.

Ravinto: Lannoita keväällä, luonnonlannoite on paras. Kanankakkaa merilevällä suositellaan. Ruusu voi altistua sairauksille, joten on tärkeää antaa ravintoa toukokuussa varmistaakseen voimakkaan kasvun sille herkimmässä kasvukaudessa.

Kalkitse syksyllä. Tämä auttaa ruusua hyödyntämään ravintoa.

Talvehtiminen: Puhdista kasvin ympäriltä, näin poistat mahdolliset sairaudet ja homehiukkaset. Lisää tuoretta kalkittua multaa. Herkät ruusut peitetään talvisuojalla (esim. Kekkilä), ja on erinomaisen tärkeää että menee pakkasen puolelle ennen kun laittaa talvisuojan, sillä kostea ilma aiheuttaa sairauksia. Koputa maata tietääkseen onko se jäässä. Voi myös peittää kuusen oksilla tai kuivilla lehdillä. Erinomaisen tärkeä on poistaa kaikki suojaus kevään tullessa.

Tilapäisesti loppu