Nokkoset


Vihdoin lämpenee, ja sen mukana alkaa ihanasti vihertää ympärillämme! Kaikki viherkasvillisuus ei ole yhtä tervetullutta, mutta juuri nyt on tietyt jotka kannattaa ottaa talteen, esimerkiksi nokkonen. Nouki ne heti kun ne kurkistavat maasta, ja käytä ruuanlaitossa! Nokkoset ovat todellisia vitamiinipommeja (C, B, A), niistä saa paljon rautaa ja ne sisältävät muita olennaisia mineraaleja, kuten magnesiumia ja kaliumia! Niitä käytetään samalla tavalla kuin pinaatti.

nasslor5

Alla puutarhurimme nokkospesto resepti.

Nokkospesto

Puoli litraa nokkosia

Pieni kourallinen pinjansiemeniä t. auringonkukkasiemeniä.

Muutama pisara sitruunaa

Vajaa dl parmesan juustoa

1 valkosipulinkynsi

Suolaa ja pippuria

Oliiviöljyä

Nokkosia pitää kiehauttaa n. 2 min. Purista sen jälkeen vesi pois ja soseuta kaikki ainekset paitsi oliiviöljy, joka lisätään lopuksi jotta saadaan oikea koostumus.

nasselpesto4

Jos olet enemmän soppa-ihminen niin kuuma vinkki on koristaa nokkossoppa voissa paistetuilla pienillä maitohorsman aluilla - toinen "rikkaruoho". Eikö kuullostakin hyvältä! Toinen vinkki on voikukan lehtiä tai poimulehteä esim. salaatissa. 

Ulos mars poimimaan rikkaruohoja!

Lena

Läs mera

Vuoden vihannes: Salaatti


2017 on salaatin vuosi ja sen kunniaksi olemme tilanneet monta jännittävää salaattilajiketta, perinteisten lajikkeiden lisäksi. Meiltä löytyy jopa 23 eri lajiketta!

Moni salaattilajike on erityisen kiitollisia, ja niitä voi viljellä aikaisin keväästä myöhään syksyyn. Jos sen lisäksi on mahdollisuus peittää tai viljellä tunnelissa tai parvekkeella, niin voi pitkittää kautta entisestään. Kaupasta ostettu ekologinen salaattiruukku maksaa 1,50-2€. Sen perusteella voi  laskea kuinka paljon rahaa on säästettävissä.

sallat6

Perinteisien salaattilajikkeiden lisäksi meiltä löydät muun muassa seuraavat lajikkeet:

Villirukola. Villi Ruca-salaatti, hienonmakuinen yrttivihannes, jota käytetään paljon Italiassa. Hammaslaitaiset nuoret lehdet poimitaan ennen kukintaa salaatteihin.

Mizuna (Japaninkaali). Helppohoitoinen aasialainen lehtivihannes. Satoa voi korjata koko kesän pitkälle syksyyn. Lehdet ja varret sopivat esim. salaatteihin. Pitkät varret voi keittää tai wokata.

Parsasalaatti Celtuce. Erikoinen salaattilajike, jonka varsi mehukkainen keskiosineen on herkullisin. Lehdet korjataan alhaalta aloittaen. Varsi kuoritaan ja käytetään tuoreena tai kiehautettuna.

Salaatti on uskomattoman hyvää. Tuore ja rapea salaatti omasta maasta suoraan lautaselle. Luksusta! Miltä kuulostaa Aurasalaatti granaattiomenalla? Valion kotisivuilta löydät reseptin, sekä monta muuta ihanaa salaattireseptejä kesäpöytään.

Screenshot 2017 04 20 21.08.2

Salaatin siemenet, sekä laaja valikoima muita siemeniä löydät montteristamme Pohjanmaan Suurmessuilla tänä viikonloppuna. Toivottavasti nähdään siellä!

Kategoriat:
Läs mera

Uusi vuosi, uudet mahdollisuudet!


Aika on kulunut kuin siivillä siitä kun suljimme viime vuoden lokakuussa. Paljon asioita on jo tehty ja paljon pitää vielä tehdä ennen kuin avaamme. Tilaamme jatkuvasti uusia mielenkiintoisia tuotteita, unohtamatta kasveja, joita odotamme innolla myymäläämme kevään aikana. Paljastamatta liikaa siistimme myös alueellamme. Meillä on myös useampia puutarhasuunnitelmia työn alla toivorikkaille asiakkaille. Myös kotisivuja työstetään. Teemme kovasti töitä voidaksemme tarjota palveluja ja ideoita myös digitaalisesti. Muun muassa tämän blogin avulla. Toivomme, että voimme antaa aloittelijoille sekä jo pidemmälle puutarhan hoitoon perehtyneille neuvoja ja inspiraatiota. Meneillään on siis paljon jännittäviä asioita.

Vuosi 2016 oli tapahtumarikas. Kukkatori tai Grandiflora joka on yhtiön nimi, kävi läpi sukupuolenvaihdoksen, jossa minä Lena, otan johdon käsiin Ritvan ja Matsin jälkeen. Onneksi Ritva ja Mats jäävät Kukkatorille vielä useamman vuoden ajaksi.

Haluamme kiittää asiakkaitamme vielä vuodesta 2016, ennekuin aloitamme uuden kauden 2017. Kukkatori palkittiin tukitusti tyytyväisimmät asiakkaat sertifikaatilla, josta olemme todella ylpeitä! KIITOS!  Ohessa on vielä muutamia kuvia menneestä kaudesta.

Aurinkoisin kevätterveisin, Lena

BT4

BT2

BT1

Kategoriat:
Läs mera
Arkisto

Tagit